Meester-schoenmaker

Meester-schoenmaker

Herman Meelholz is opgeleid als meester-schoenmaker. Dit betekent simpelweg dat hij als moderne vakman het klassieke ambacht volledig, tot in de finesses beheerst… en zijn werk met passie uitoefent.

Van eenvoudig kunststof tot duur, exclusief leer. Het maakt hem niet uit… Zijn kundige handen maken van afgelopen materiaal weer uw favoriete schoen.

 

Ervaren vakman

Herman Meerholz leerde de kneepjes van het vak bij schoenservice Bert Regeling. Tien jaar werkte hij in Dedemsvaart, totdat hij besloot voor zichzelf te beginnen. Op 7 februari 2002 opende Herman de deuren van zijn schoenmakerij aan de Europaweg 15 in Hardenberg. De 35 vierkante meters werden gehuurd van fotograaf Huib Thissen.

In het begin bestonden de werkzaamheden uit schoenreparatie en het maken van sleutels. Het assortiment werd aangevuld met onderhoudsproducten en lederwaren zoals portemonnees en riemen. Dit leidde tot een alsmaar stijgende vraag – een omvangrijke verbouwing was noodzakelijk!
 

Snelle ontwikkeling

In 2007 werd het winkelpand uitgebreid tot 80 m2. Het aanbod verdubbelde. Op de schappen verschenen tassen voor dames, scholieren en de zakelijke markt.

Daarnaast investeerde Meerholz in een ruime keus aan exclusieve naamborden.

Sinds november 2011 is Herman Meerholz het Hardenbergse inleverpunt voor de stomerij van Moderna. Door de koop van het complete pand van Foto Hardenberg werd de winkelvloer opnieuw meer dan verdubbeld! Om u nog beter van dienst te kunnen zijn is een speciale studio ingericht voor het maken van officiële pasfoto’s. Ideaal natuurlijk, omdat Meerholz vlakbij het gemeentehuis is gevestigd.

Herman Meerholz, de schoenmaker die veel meer kan dan u denkt!

Top